Saturday, March 29, 2008

آب در آمپول ؛ خيابانهاي ايران "ناصر خسرو" مي شوند


با زمزمه ي اعمال دور سوم تحريم هاي جامعه جهاني در جريان "پرونده هسته اي" جمهوري اسلامي نگراني هاي زيادي در مورد دامنه اثرات اين تحريم هاي گسترده بر برخي عرصه هاي زندگي مردم از جمله در صنعت داروسازي كشور شنيده مي شود.

اگر چه تاکنون هيچ آمار رسمي درباره تعداد جان باختگان حاصل از تحريم دارو و موارد مشابه آن ارائه نشده است، اما در يك نگاه كلي مي توان حدس زد اين تعداد کم نبوده اند؛ هيچ نهادي مسئوليت جان قربانيان را تاكنون بر عهده نگرفته و نمي گيرد. گفته مي شود كه در صورت به كار افتادن اثرات تحريم هاي تازه، بسياري از خيابان هاي ايران استعداد تبديل شدن به بازار داروهاي قاچاق "ناصر خسرو" را دارند.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی داروسازان ایران، قاچاق دارو را همچنان به عنوان یکی از معضلات نظام دارویی کشور می داند و می گوید: هر چند طی یکسال گذشته تلاش های خوبی از طرف وزارت بهداشت صورت گرفته تا کمتر شاهد بروز این معضل باشیم اما قاچاق دارو و ورود داروهای تقلبی، هنوز به عنوان یک تهدید جدی برای سلامت جامعه مطرح است.

کامران باقري لنکراني، وزير بهداشت و درمان جمهوري اسلامي با اشاره به متخلفان در اين عرصه اخيرا گفته است:"اين سودجويان حتي به جاي استفاده از آب معمولي در ساخت مواد دارويي از آب جوي و بركه‌ها استفاده كرده‌اند و در اين راستا بررسي‌ها نشان داده كه اين داروها آلودگي ميكروبي داشته و پر از ذرات معلق بوده‌اند". او همچنين با اشاره به توزيع و فروش داروهاي مكمل در بازار ناصرخسرو گفته است: "اغلب اين مكمل‌ها تقلبي بوده است، به طوري كه 90 درصد داروهاي مكشوفه روز گذشته، تقلبي بوده كه در قالب داروهاي مكمل نيروزا در بازار ارايه و به قيمت‌هاي بالايي به فروش مي‌رسيده است".

به گفته يك كارشناس صنعت داروسازي داروهاي خاص، پس از ورود به کشور از چرخه توزيع داروخانه اي خارج و در خيابان ناصر خسرو عرضه مي شوند. در همه اين سال ها بيماران براي تهيه داروهاي ناياب خود مجبور بوده اند با مراجعه به دو داروخانه 13 آبان و هلال احمر در تهران، نياز خود را تامين کنند. برخي کارشناسان مي گويند به رغم اينکه فرمانده نيروي انتظامي و وزير بهداشت جمهوري اسلامي تاکيد کرده اند که با پاکسازي خيابان ناصرخسرو قصد دارند تا به توزيع داروها سرو ساماني بدهند، اما به نظر نمي رسد تا هنگام ساماندهي عرضه داروهاي ناياب در کشور، برخورد با فروشندگان دارو در ناصر خسرو بتواند مشکلي را حل کند.
كارشناسان صنعت داروسازي كشور معتقدند كه قدرت بيست و نه ساله ي ناصرخسرو، و حجم مبادلات آن، در اندازه چند دلال خرده پا نبود و نيست. معاون غذا و داروي وزارت بهداشت، که معتقد است در حال حاضر داروي كمياب در ناصرخسرو وجود ندارد، ناصرخسرو را مركز فسادي مي داند كه برخي از فرآورده‌هاي آن غيرقانوني، غيرمجاز و برخي از داروهاي آن تقلبي است.

No comments:

Post a Comment