"روز" - در حالی که روند صعودی واکنش های تند جامعه ملل به سخنان محمود احمدى نژاد،رئیس جمهور اسلامی، در پی حمله شديدالحن او به اسراييل و خصوصا اين حرف او كه "اسراييل بايد از صفحه روزگار محو شود" همچنان ادامه دارد این سخنان با واكنش شديد ديپلماتيك كشورهاى غربى ، دبیر کل سازمان ملل متحد،دولت فلسطینی و اسراييل روبرو شده است. در خصوص برایند این واکنش ها و تاثیرات احتمالی آنها بر تحولات آتی سیاست خارجی نظام اسلامی به سراغ محسن کوهکن،عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و دکتر پرویز ورجاوند صاحب نظر مسائل سیاسی و بین المللی رفته ایم و با آنها از چشم انداز های پیش رو سخن گفته ایم. عضو هیات رئیسه مجلس در گفتگو با "روز" ضمن اشاره به فراز خبر ساز سخنان احمدی نژاد آن را تنها تکرار نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی نسبت به "رژیم صهیونیستی" و "بیان یک آرزو" عنوان کرده و بین اظهارات رئیس جمهور و مساله پرونده هسته ای هیچ ارتباطی نمی بیند، حال آنکه عضو شورای رهبری و سخنگوی جبهه ملی ایران ضمن "سناریوی هماهنگ"خواندن همه این تحولات، پیش بینی می کند که در صورت ادامه روند فعلی، وقوع حوادثی "فاجعه بار" برای منافع ملی ایران دور از انتظار به نظر نباشد. این گفتگوها در پی از نظرتان می گذرد.
*محسن کوهکن ریزی:محو اسرائیل بدون راهکار نظامی
* آقای کوهکن، اظهارات اخیر آقای احمدی نژاد که با واکنش شدید جهان بین الملل و دبیرکل سازمان ملل متحد همرا شد را چطور ارزیابی می کنید؟
شما به من بگویید مگر ایشان چه گفتند؟
*ماحصل سخنرانی رئیس جمهور "محو امریکا و اسرائیل از صفحه روزگار" بنا به توصیه مشخص آیت الله خمینی بود.
خب،ایشان همان حرفی که امام فرمودند را تکرار کردند. "محو رژیم صهیونیستی از صفحه روزگار" چیزی است که حضرت امام مطرح کردند. ما در رابطه با فلسطین،ایده ای آرمانی داریم.ما هیچ گونه مشروعیتی برای "رژیم صهیونیستی" قائل نیستیم.اینها همه حرف حضرت امام است. مگر چند سال از رحلت حضرت امام گذشته است که بیانات ایشان را فراموش کنیم؟!
*یعنی جمهوری اسلامی در صورت لزوم، در جهت به کار گیری قوای نظامی هم برای تحقق آرزوی آیت الله خمینی حاظر است گام بزند؟
خیر. این بحث دیگری است. افرادی از سخنان آرمانی ما سواستفاده می کنند و می خواهند بگویند دولت ما یعنی مشخصا قوه مجریه و آقای دکتر احمدی نژاد برای تحقق این آرزو دنبال راهکارهایی مانند حمله نظامی به رژیم صهیونیستی هستند.نظر آقای احمدی نژاد گزینه نظامی نبوده است. اصلا زمان،زمانی نیست که یک دولت برای از بین بردن یک کشور به اقدام نظامی دست بزند. البته امریکا از این روش ها استفاده می کند. لذی باید به این نکته توجه کرد که این یک مساله ملی است.
*به این ترتیب پس تکلیف "حذف رژیم صهیونیستی و امریکا از صفحه روزگار" چه می شود؟
آرمان و آرزوی ما حذف رژیم نامشروع صهیونیستی از صفحه روزگار است.اما هنگام بیان این آرزو دشمنان نباید فکر کنند ما راهکاری مانند راهکار نظامی را برای حذف این رژیم به کار می بندیم. این مساله درست نیست. رسانه های ما هم باید مانند یک مسئله ای ملی به این موضوع بپردازند و آب به آسیاب دشمن نریزند.
*به هر حال این پرسش مطرح است که همزمانی ایراد چنین سخنانی با "بحران هسته ای جمهوری اسلامی" حامل چه پیامی برای جامعه ملل است؟
این پرسش برای چه کسی مطرح است؟! باید به شما بگویم که ما یک سری مسائل داخلی و جناحی داریم و یک سری مسائل کلان . مساله انرژی هسته ای و.. جزء مسائل کلان ماست. ما در چنین مواردی باید موضع روشنگرانه داشته باشیم.
*اما شما هنوز روشن نفرمودید که منظور آقای رئیس جمهور از اظهارات اخیر در شرایط فعلی کشور ما بالاخره چه بود؟
خود من و شما می دانیم که منظور آقای دکتر احمدی نژاد چه بود! مبتکر این جمله که آقای احمدی نژاد نیستند. این عین بیان حضرت امام رحمته الله علیه است. این را بنویسید. من هم آرزو می کنم در دوران حیات خودم شاهد حذف و مضمحل شدن رژیم صهیونیستی و برپایی رژیم اسلامی در کشور فلسطین باشم. خود آقای خاتمی هم همیشه به حق تندترین موضعگیری ها را نسبت به رژیم صهیونیستی داشته اند. باید از آقای خاتمی هم برای این موضعشان تقدیر کرد.
*حتما مطلع هستید که در واکنش به اظهارات اخیر رئیس جمهور، "صائب عریقات" مذاکره کننده ارشد فلسطینی ها اظهارات آقای احمدی نژاد را محکوم کرده و گفته است: « ما موجودیت اسراییل را به رسمیت شناخته ایم و روند مذاکرات صلح را با اسراییل دنبال می کنیم.» این مقام ارشد فلسطینی سخنان آقای احمدی نژاد را "غیر قابل قبول" خوانده است...
روند روی کار آمدن دولت فلسطینی برای ما روشن است. ما به مردم فلسطین مشروعیت می دهیم.
*دولت فلسطین نماینده نسبی مردم فلسطین نیست؟
حالا آنها حرفی زده باشند.آنها هم حتما تحت تاثیر القائات امریکایی ها قرار گرفته اند.
*به من بفرماید در نهایت چنین اظهاراتی در ارتباط با پرونده هسته ای جمهوری اسلامی چقدر می تواند تاثیرگذار باشد؟
من ارتباطی بین این دو مساله نمی بینم.ما از اپتدا با اراده ای سیاسی پرونده هسته ای را دنبال کرده ایم.این ایستادگی ماست که می تواند در موضوع پرونده هسته ای به نفع ما نتیجه بدهد.
*دکتر پرویز ورجاوند:سناریوی هماهنگ
*آقای دکتر ورجاوند، تحلیل شما نسبت به سخنان رئیس جمهور درباره "محو امریکا و اسرائیل از صفحه روزگار" در شرایط فعلی کشور ما چیست؟
در اپتدا باید به شما بگویم،وقتی سخنان ایشان را شنیدم در ذهنم این مساله مطرح شد که آیا ایشان می دانند در چه جایگاهی قرار گرفته اند؟ آیا اصلا ایشان سمت خود به عنوان رئیس جمهور ایران را باور دارند یا ندارند؟ شاید در طول تاریخ جهان کمتر موردی را بتوان یافت که یک فرد رئیس دولت در بدترین شرایطی که کشورش درگیر بحرانی کلان است و جهان رودر روی او ایستاده به خود اجازه بدهد چنین سخنانی را بر زبان بیاورد! اظهاراتی که واکنش تند همه کشورهای جهان،حتی کشورهای درجه دو و سه را نیز برانگیخته است.این اظهارات با هیچ یک از معیارهای روابط بین المللی سازگاری نداشت. در جهت منافع کسانی بود که هدفشان ضربه زدن به ایران است.
*همزمانی اظهاراتی از این قبیل با اوجگیری بحران هسته ای جمهوری اسلامی را چگونه می توان معنا کرد؟
در حالی که پرونده هسته ای ایران،در جهان مطرح است،فردی به عنوان رئیس جمهور این کشور می آید موضعی اینچنینی در قبال دو کشور آنچنانی می گیرد.در واقع این فرد بیانه ای القائی را امضا می کند که تمام تفاسیر غرب در قبال پرونده هسته ای ایران را می پذیرد.ثابت می کند تمام ادعاهای غرب در قبال به کارگیری سلاح کشتار جمعی هدف مسلم ایران است. محو امریکا و اسرائیل از صفحه روزگار جز با استفاده از سلاح اتمی امکان پذیر نیست!
*آقای دکتر، عواقب این اظهارات در کوتاه مدت برای منافع ملی ما چه می تواند باشد؟
اگر رئیس جمهور به خود نیاید و به سرعت درباره سخنان خود توضیح روشنی ارائه ندهد ملت ایران با یک فاجعه رو به رو خواهند شد.
*یعنی حتی گزینه حمله نظامی به برخی مناطق استراتزیک کشور هم می تواند به طور جدی مطرح باشد؟
به احتمال بسیار زیاد بله! الان صحبتهایی در برخی رسانه های بین المللی مطرح است که گروههای اقدام سریع اسرائیل به مانورهای خاصی دست زده اند. اسرئیل در گذشته هم ثابت کرده که برای ماندن دست به اقدامات غیر قابل پیشبینی سریعی می زند. هم اکنون زمینه ها برای دست زدن به چنین اقدامات خطرناکی از سوی اسرائیل مهیا شده است.
*موضوع دیگری که شاید در میانه این خبرها کمی بی رنگ شد، کنفرانس انستیتو امریکن اینترپرایز از موسسات معروف مخازن فکری امریکا بود. کنفرانسی که با گردانندگی آقای مایکل لدین و تنی چند از کارشناسان ایرانی با محوریت موضوع فدرالیسم برگزار شد.همزمانی همه این تحرکات تا چه حد به ظن وجود یک سناریوی هماهنگ برای پی ریزی آینده سیاسی کشور ما قوت می بخشد؟
من یک سناریوی هماهنگ شده را در برابر می بینم.همه ابعاد این سناریو حذف یک ایران قدرتمند در منطقه خاورمیانه است. آنچه که آقای مایکل لدین و دوستانشان هم پیگیری می کنند بخشی از همین سناریو است. سناریویی که خرد کردن زیر ساخت های اساسی کشور ما را دنبال می کند..آنها مشغول همکاری با گروههای تجزیه طلب ایرانی هستند تا وجود یک ایران یکپارچه در منطقه را زیر سوال ببرند. در چنین شرایطی است که رئیس جمهور ایران می آید چنین اظهاراتی را بیان می کند. در این شرایط ما یکباره شاهد اظهاراتی هستیم که بحران منطقه ای علیه منافع ملی کشور ما را تشدید می کند. همه این تحولات، مساله را برای موسسه آقای لدین توجیه پذیر می کند. من به همه ایرانیان شرافتمند هشدار می دهم تا واکنش های موثری در قبال تحرکات تجاوزکارانه بیگانگان از یک سو و اظهاراتی از این قبیل از سویی دیگر نشان دهند. آرزو می کنم ملت ایران در این برهه حساس تاریخی با همبستگی هر چه بیشتر خود بتواند از این بحران به سلامت عبور کند و مزدورانی که در برخی کنفرانس ها ،اینجا و آنجا شرکت می کنند را ناکام بگذارد.
No comments:
Post a Comment